Bir grup insan buluşuyor ve gülümsüyor
Badge field

Eksik Diş Probleminin Çözümü İçin Yapılması Gerekenler

Published date field

Eğer tüm dişleriniz yerinde değilse yalnız değilsiniz. 20 ila 64 yaşları arasında pek çok yetişkinin eksik dişi vardır.

Dişlerinizi bir kazada kaybettiyseniz ya da çektirdiyseniz, yapma dişler hem görünüşünüzü daha güzelleştirme potansiyeline sahiptir, hem de çiğneme ve konuşmanızı daha kolaylaştırabilir. Diş hekimi uzmanınızın size önerebileceği bazı opsiyonlara aşağıda göz gezdirebilirsiniz.

Diş İmplantları

Ameliyatla yerleştirildiği için diş implantları uzun vadeli ve sağlam bir çözüm sunabilir. İmplantların yerleştirilmesi birkaç ay sürebilir. Bu uzun sürece rağmen pek çok kişi diş implantlarını tercih etmektedir çünkü doğal dişlere en çok benzeyen opsiyon budur ve uzun süreli bir çözümdür.

Köprü

Eksik dişinizin oluşturduğu boşluğu dolduran köprülerin pek çok çeşidi vardır. Yan dişleri etkilemeyen diş implantlarından farklı olarak, köprüler genellikle yan dişlerden destek alır.

Protez dişler

Eğer ağzınızda birkaç dişten fazlası eksikse, diş hekiminiz protez diş önerebilir. Protez dişler bir çok yapma dişten oluşan ve ağızdan kolayca çıkarılabilen bir aparattır. Tam set protez dişler, doğal dişlerin görünüşü ve fonksiyonunu kopya ederken, kalan birkaç dişin üzerine geçirilmek suretiyle de takılabilir. Protez dişlere alışmak zaman alabilir ama bir zamandan sonra rahat ve doğal hissedilmeye başlar.

Ağız sağlığı ile ilgili daha fazla öneri ve ipucu almak ister misiniz?

Kayıt Ol