adam diş ipi
Badge field

Diş İpi Kullanımı ve Diş Eti Kanama Nedenleri

Published date field

Diş ipi kullanımı sırasında kanayan diş etleri yüzünden diş hekimini aramalı mısınız? Günlük diş ipi kullanımında kanayan diş etleri diş eti hastalıklarının ilk aşamasına dair bir işaret olabilir. Eğer tedavi edilmezse, bu hastalıklar daha ileri diş eti hastalıkları olan periodontit ve ileri seviye periodontite kadar ilerleyebilir. Bu ilerlemiş aşamalar dokularda kalıcı hasar veya diş kaybına bile yol açabilir. Bu hastalığın tanısı ne kadar erken konulursa başarılı bir tedavi ihtimali o kadar yüksek olacaktır. Düzenli diş hekimi ziyaretleri, diş eti sağlığınızı geri kazanmanıza yardımcı olabilir.

Diş Kontrolleri ve Diş Etleriniz

Diş ipi kullanımı sırasında diş etlerinizin kanadığını görseniz de görmeseniz de, diş hekimini altı ayda bir ziyaret etmelisiniz. Bu rutin ziyaretler iki sebepten ötürü diş eti hastalıklarıyla baş etme ve önlemeye yardımcı olabilir. İlki, ağız kontrolü diş hekiminizin ağzınızda diş eti iltihabı ya da periodontit belirtileri olup olmadığını kontrol etmesini sağlar. İkincisi, diş hekiminiz veya diş hijyenistiniz diş etleri altında birikmiş olan bakteri plağını ve katılaşmış tartarı profesyonel diş temizliği ile temizleyebilir.

Bakteri plağı diş eti hastalıklarının önde gelen sebebidir. Bakteri plağı diş eti dokusunu tahriş ve hasta edebilir, şişmesine ve hassaslaşmasına sebep olabilir. Günlük fırçalama ile diş ipi kullanımı ve düzenli profesyonel diş temizliği diş eti hastalıklarını önlemek için yeterli olabilir. Diş hekiminiz, bakteri plağını kontrol altında tutabilmek için altı ayda birden daha sık gelmenizi önerebilir. Diş eti sağlığı için, Colgate Total Pro Diş Eti Sağlığı diş macununu deneyebilirsiniz. Eğer kanayan diş etleriniz ileri periodontit belirtisiyse, diş hekiminiz daha detaylı bir tedavi önerebilir.

Diş Eti Kanamasının Diğer Sebepleri

Diş eti kanamasının tek sebebi diş eti iltihabı değildir. Yeni bir diş ipi kullanımı rutini veya kan inceltici ilaçlar da buna sebep olabilir. Eğer ilk defa diş ipi kullanıyorsanız ve kanama görürseniz, bunun bir hafta içinde geçmesini bekleyebilirsiniz. Eğer yeni bir ilaç kullanıyorsanız ve her diş ipi kullandığınızda diş etiniz kanıyorsa doktorunuzla bu konuyu konuşmanız gerekebilir. Bazı hamile kadınlarda hamilelik jinjiviti görülebilir ve bunun sebebi hormonal değişikliklerin bakteri plağına karşı hassasiyet yaratıp diş eti tahrişine neden olmasıdır. Düzgün diş fırçalama ve diş ipi kullanımı alışkanlıkları ve en az bir diş hekimi ziyareti bu duruma yardımcı olabilir.

Ağız sağlığı ile ilgili daha fazla öneri ve ipucu almak ister misiniz?

Kayıt Ol