süpermarkette elinde diş fırçasına bakan kadın
Badge field

Doğru Diş Fırçası Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Published date field

Ne Tür Bir Diş Fırçası Kullanmalıyım?

Piyasada birçok şekil, boyut ve modelde diş fırçası bulunduğundan, hangisini kullanacağınıza karar vermeniz zor olabilir. İşte size bu konuda yardımcı olacak özellikler:

  • Birçok diş hekimi, yumuşak kıllı diş fırçalarının plaklarıve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olduğu fikrinde birleşmektedir. Küçük başlı fırçalar da tercih edilmektedir, çünkü arka grup dişler de dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedirler.

  • Diş fırçasının sapı (kaymaz saplı veya esnek boyunlu), baş biçimi (sivri veya dikdörtgen) ve kılların biçimi (dalgalı, düz veya konik biçimli) söz konusu olduğunda, sizin için en rahat olanı seçin. En iyi diş fırçası, ağzınıza en iyi uyan ve tüm dişlere en rahat ulaşmanızı sağlayan diş fırçasıdır.

  • Çoğu insan için, pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir Dişleri temizleme işini, özellikle fırçalama güçlüğü bulunanlar veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için daha iyi yapabilirler.

Diş Fırçamı Ne Sıklıkta Değiştirmeliyim?

Diş fırçanızı yıpranmaya başladığında ya da normal şartlarda her üç ayda bir değiştirmeniz gerekir. Buna ek olarak, belirli hastalıklar sonucunda fırçada yeniden enfeksiyona yol açabilecek mikroplar bulunduğundan bu dönemlerde fırçanın değiştirilmesinde fayda vardır.

toothbrushes
Yıpranmış bir diş fırçası (üstte) dişeti dokusuna zarar verebilir. Diş fırçacınızı her üç ayda bir veya yıprandığında değiştiriniz.

Ağız sağlığı ile ilgili daha fazla öneri ve ipucu almak ister misiniz?

Kayıt Ol