gülümseyen ve diş fırçası kullanan hasta
Badge field

Diş Hekimi Ne Sıklıkla Ziyaret Edilmeli?

Published date field

Diş Hekimi Ziyaretinde Neler Olur?

Öncelikle, yanındayken kendinizi rahat hissedeceğiniz bir diş hekimi bulmanız önemlidir. Uygun hekimini bulduktan sonra, herhangi bir problemle karşılaşmadan önce, kontrol amacıyla diş muayenesi yaptırmanız gerekir.

Diş hekimi ilk ziyaretinizde, öncelile tüm sağlık geçmişiziniz öğrenmek isteyecektir. Daha sonraki ziyaretlerde ise, sağlık durumunuz değişmişse, bunları anlatnız yaranıza olacaktır.

Birçok diş hekimi ziyareti aslında diş kontrolü niteliğindedir. Düzenli diş muayenesi (ideal olarak altı ayda bir) dişinizin temiz kalmasına ve daha uzun süre sağşıklı kalmasına yardımcı olur , aynı zamanda ağrıya sebep olacak problemler ortaya çıkmadan önce önleyebilir.

  • Profesyonel temizlik
    Diş muayenesi, genellikle, diş hekiminiz tarafından yapılan kapsamlı bir temizliği içerir. Özel apareyler kullanılarak, dişeti çizgisinin altını temizleyerek, dişeti hastalığı, çürük, ağız kokusu ve diğer problemlere yol açabilecek birikmiş plak ve tartarları temizleyebilir. Diş hekiminiz, dişlerinizi parlatabilir ve diş ipiyletemizleyebilir.
  • Muayene
    Diş hekiminiz dişlerinizi, dişetlerinizi ve ağzınızı kapsamlı bir muayeneden geçirerek, hastalık veya diğer problemlerin belirtilerini arayacaktır. Amacı, mümkün olan en kısa sürede tanı koymak ve tedavi ederek ağız sağlığınızı korumak, problemleri ciddileşmeden önlemektir.
  • Röntgen
    Diş hekiminiz; yaşınıza, hastalık ve semptom risklerinize göre, diş hekiminiz röntgen çekilmesini tavsiye edebilir. Röntgen, çene kemiklerinde hasar,gömülü dişler, abse, kist, tümör ve dişler arasındakiçürükler gibi fark edilmeyen hasarları teşhis edebilir. Modern bir diş hekiminin muayenehanesinde kullanılan cihazlar, güneşten veya hafta sonu televizyon seyrederken maruz kalacağınızdan daha fazla radyasyon yaymaz. Önlem olarak, röntgen çekilirken önlük giymeniz gerekebilir. Hamile, iseniz, diş hekiminize bunu söyleyin, çünkü bu durumda röntgen sadece acil durumlarda çekilebilir.
    Diş hekiminiz buna ek olarak sizden Panoramik Röntgen isteyebilir. Bu film tipi, üst ve alt çenenizin komple görüntüsünü tek bir resim içinde verir ve diş hekiminin, ağız kapanış şeklinizi, dişler ve ağız arkınız arasındaki ilişkiyi anlamasına yardımcı olur.

Ziyaretler Ne Sıklıkta Olmalıdır?

Dişleriniz ve dişetlerinizin şekli düzgünse, üç - altı ay boyunca diş hekimine gitmeniz gerekmeyebilir; fakatdolgu, diş çekme, ve kırık kaplamanın onarımı gibi bir tedavi gerekiyorsa, diş hekimiye gitmeden önce randevu almanız gerekir. Diş hekiminize kafanıza takılan soruları sormayı unutmayın çünkü bu sizin için önemli bir fırsattır.

Ağız sağlığı ile ilgili daha fazla öneri ve ipucu almak ister misiniz?

Kayıt Ol